/kvinnesak
post@kvinnesak.no

Meninger

Ungdom, engasjer dere!

Processed with VSCOcam with m5 presetBani Singh oppfordrer ungdommen til å engasjere seg.

Det å være en kvinne har aldri hatt en stor betydning for meg. Jeg er bare en av flere millioner kvinner som forsørger, tjener, lærer, opplever, og funderer. Jeg har en relativt ung forståelse ovenfor samfunn og politikk, og beskriver meg selv som en nokså kurant ungdom. Vanligvis står jeg på grensen av min egen komfortsone, og liker å dytte meg ut av denne av og til. Jeg har alltid vært fasinert av tanken om å skape en bedre verden. Etter å ha sett minst tre millioner TED episoder, og lest om helt vidunderlige mennesker som hjelper andre i nød, hadde jeg bestemt meg. Drømmen jeg har om å bidra til å skape en bedre verden, skal bli en realitet.

En dagligdags situasjon hos mange ungdommer er et hav av arbeid, stress og nedvurdering av eget arbeid. Jeg har selv opplevd dette og opplever det fortsatt. Men det å åpne øynene for resten av verden har gitt meg en selvrealistering. Jobben min er ikke å være perfekt, jobben min er å være et godt menneske. Min største kilde til lykke bør være å hjelpe min neste.

Jeg har alltid blitt fortalt hvordan ting ender i sukess dersom du gjør en ting om gangen. Dersom vi skal komme oss i mål, må vi starte i bunn og jobbe oss oppover. Jeg mener at likestilling blant kjønn er noe som er helt sentralt for å kunne klare å gradvis redusere nåtidens globale problemstillinger som fattigdom, sult ect. som hindrer mennesker i å oppnå muligheter på lik linje med andre. Dette har vi selvfølgelig ikke oppnådd, og som oftest er det kvinner som blir hardest rammet av dette.

Når man trasker rundt i verdens tredje beste land å bo i for kvinner, glemmer man ofte hvor heldig man er. I løpet av mitt relativt korte liv har jeg aldri opplevd å ha mindre muligheter bare fordi jeg er en kvinne. Jeg har aldri blitt sett ned på, bare fordi jeg er en kvinne. Jeg har rett til både skole, arbeid og andre sosiale goder. Man begynner etterhvert å ta det for gitt, gjør man ikke? Av og til glemmer jeg at flere millioner kvinner blir diskriminert, bare fordi de er kvinner. Vi bor derimot i et land hvor vi koser oss med ytringsfrihet på et daglig basis, til en viss grad glemmer vi vårt privilegium. Jeg kan aldri forestille meg å leve et sted der min stemme bare er et ekko, eller der stemmen min såvidt registeres av andre.

Så hvorfor bør jeg engasjere meg? Jeg bor i en flott boble av materialisme og demokrati. Hva mer kan en ønske seg? Svaret er selvfølgelig at ting alltid kan bli bedre, både på en norsk plan og en internasjonal plan. Vi kan alltid gjøre mer. Å kjempe for kvinners rettigheter og muligheter er noe jeg mener alle kvinner bør engasjere seg for. Vår historie er preget av undertrykking og undervurdering. Vi har vært vitner til dette og er fortsatt vitner til dette. I noen land slipper ektemenn unna med vold, bare fordi de skal “korrigere” konene sine. I andre land er prinsippet om at om at kvinner eksisterer for å oppfylle ønsker hos menn fortsatt godtatt. Tenk at dette skjer verden rundt, på et daglig basis. Å engasjere seg for fredfulle måter å fremme likestilling på er noe alle kan gjøre, og noe jeg mener alle bør gjøre.

Når alt kommer til alt betyr enkelthendelser mer. Hva vi gjør, alle for seg. Dersom alle gjør litt vil dette resultere i et enormt resultat. Vi er heldige som observerer brutaliteter og ikke opplever dem selv. Blir det da vårt ansvar å hjelpe? Ja, mener jeg. Det er vårt ansvar. Skriv, del, engasjer, hjelp, støtt og arbeid frivillig arbeid. Jeg ønsker total likestilling for menn og kvinner, kanskje du ønsker noe annet. Uansett, dersom vi ønsker resultater må vi yte. Hvem vet, kanskje vi kommer i mål en dag? Som kjære Rolling Stones sier i sangen “Gimme Shelter” – Its just a shot away.

Om Bani: Jeg heter Bani, jeg er 15 år gammel og er politisk engasjert. I tillegg til det elsker jeg å omringe meg med mennesker og jobber som besøksvenn på Økern gamlehjem.