/kvinnesak
post@kvinnesak.no

Meninger

30 år på tinget: portrettintervju med Marit Nybakk i Aftenposten

Les portrettintervju med NKFs leder Marit Nybakk i Aftenposten, «Hun har sett to konger fremføre trontalen og hørt den tredve ganger». Her forteller Nybakk blant annet om hvordan det var å være småbarnsmor og stortingsrepresentant, og om hvordan hun fikk kjeft av Jo Benkow:

Jeg husker jeg fikk kjeft av Jo Benkow for to ting. Julie, min yngste, hoppet paradis i vandrehallen. Det var veldig, veldig respektløst, mente han.

Da hun møtte de første gangene, var barna hennes Julie og Torkel henholdsvis to og fire år – og den nybakte stortingsrepresentanten måtte ofte hente dem hos dagmamma eller i barnehage og dra tilbake til Stortinget der møtene i både salen og komiteene varte og rakk.

Den andre gangen jeg ble kalt inn til Jo Benkow hadde jeg tatt med meg barnehageklassen til Julie i Lagtingssalen. Det tok seg ikke ut. Småbarn skulle ikke inn i Lagtingsalen. Kan du tenke deg hvordan ting har endret seg? Så sent som på slutten av 80-tallet var Norge blant de dårligste i Europa i barnehagedekning. Tenkt på det. Jeg husker hvordan vi hadde det med dagmammaer, og vi bygget våre egne barnehager. Vi fikk det jo til!

Les artikkelen her