Lørdag 9. september kl. 13 – medlemstilbud: Byvandring

Kom og delta i rusletur langs en vandringsrute med kvinneperspektiv langs Akerselva. Her kan du delta i vår første vandring langs ruta! Ta gjerne med andre interesserte.

Start: Ved Vøyenbrua, ved Marcus Thranes gate i Ring 2.

Der det står en minnestøtte over Betzy Kjelsberg. Til Vøyenbrua du ta trikk 11, 12 eller 13 til holdeplass Torshov. Arrangementskomiteen går fra trikkestoppet kl. 12.45 – presis! Du kan også komme med buss 20 eller 37 til stoppestedet Arendalsgata på Sagene og gå ca 10 – 15 min på turveien langs elva nedover mot Vøyenbrua.

Se https://kart.gulesider.no/?c=59.933656,10.755637&z=17&q=»vøyenbrua»;geo

Langs ruta vil vi få se flere statuer og andre minnesmerker av kvinner – noen av dem utført av kvinner. Vi vil stoppe ved historiske fabrikkbygninger der kvinner var i flertall i arbeidsstokken, og vi vil besøke Arbeidermuseet. Dessuten stopper vi på plasser, bruer og gater som er oppkalt etter kvinner. Og vi må selvsagt få et gjensyn med det kulturhistoriske, blå skiltet som Kvinnesaksforeningen initierte for å markere 100 års stemmerett for kvinner i 2013. Vandringen går nedover langs Akerselva i idylliske omgivelser.

 Turen vil ta ca 2 timer inkludert de 17 stoppene. Vandringen avsluttes på Grønland Børneasyl -nå Kafé Asylet, Grønland 28 – der de som ønsker det kan kjøpe en matbit, en kopp kaffe eller et glass med noe leskende.  

Ruten er laget av OKFs temagruppe for byvandring. Gruppen består av OKF-medlemmene Christine Hjortland, Elisabeth Lønnå og Gunhild Ramm Reistad. Disse tre vil fungere som veivisere/omvisere på turen. 

Velkommen til vandring! Ingen forhåndspåmelding nødvendig.