/kvinnesak
post@kvinnesak.no

Meninger

Pionerkvinnen Berit Ås 90 år – Den første kvinnen i Norge som ble partileder

Å høre på Berit Ås er som å oppleve en blanding av historietime, vekkelsesmøte og eventyrstund. Nå kan du lese om hvordan hun som den første kvinnen i Norge, ble partileder. Om hvordan det hele startet i Fredrikstad, og som hun selv sier, ledet henne til Himalaya!

Hun er æresmedlem i kvinnesaksforeningen.

Samfunnsviter (cand.sociol) Rita Bjørnulf har skrevet fortellingen om hvordan en jente fra Fredrikstad endte opp som partileder i 1973, og hvordan hun underveis spekulerte på hva menn egentlig gjorde som førte til at kvinner ofte ble satt ut av spill.

Klikk her for å lese artikkelen: Partilederen Berit Ås 90 år

Fortellingen er gjengitt fra boken ”Fredrikstad forteller” som ble utgitt da Fredrikstad feiret sitt 450 årsjubileum i 2017.