/kvinnesak
post@kvinnesak.no

Meninger

NKF på Nordisk forum sammen med 20 000 andre feminister

beritMargunnTorild

Berit Ås, Margunn Bjørnholt og Torild Skard

Bildet over: Bergen kvinnesaksforenings utsendinger i toget som ble arrangert av Malmö kommune. Fra venstre Ann Sofie Thue, BFKs leder Tove Pemmer Sætre og Else Lerche Raadal.I sofaen: NKFs æresmedlemmer Berit Ås til venstre og Torild Skard til høyre. NKFs leder Margunn Bjørnholt i midten o

Norsk kvinnesaksforening sendte en delegasjon på ti personer til Nordisk forum i Malmö. NKF deltok både med stand i regi av den nystartede paraplyorganisasjonen Norges kvinnelobby og med faglige bidrag fra tidligere leder av NKF Torild Skard og nåværende leder Margunn Bjørnholt i paneler om feminismens framtid og feministisk økonomi.

Arrangørene hadde håpet på 15 000 deltakere. 20 000 kom. På avslutningsseremonien konkluderte professor ved Stockholms universitet, Drude Dahlerup, som er ekspert på kvinners politiske deltakelse, at ryktene om den nordiske kvinnebevegelsens død er overdrevet.

 

Lisens: CC-BY-SA