/kvinnesak
post@kvinnesak.no

Meninger

NKF lanserer tidsskriftet Feministen

Norsk Kvinnesaksforening lanserte i mars i år tidsskriftet Feministen. Her ønsker vi å slippe til nye og gamle feministiske stemmer. Tidsskriftet står i tradisjonen etter Norsk Kvinnesaksforenings tidligere tidsskrifter Nylænde (etablert 1887) og Kvinnesaksnytt (etablert 1950).

– Mange synes å tro at likestilling er oppnådd i Norge, men etter alle målbare standarder er det fortsatt kvinner som taper. Dette vil ikke forandre seg uten at nye generasjoner av kvinner og menn engasjerer seg, påpeker NKF-leder Margunn Bjørnholt i sin lederartikkel.

Blant de første som skriver i tidsskriftet er Bani Singh, som skriver om hvorfor hun engasjerer seg. Loni Bjerkholt-Pedersen problematiserer fødsels- og ammepolitikken i Norge, og Signe Vahlun skriver om unge jenter i Danmark som engasjerer seg mot den utbredte hverdagssexismen.

Feministen ønsker bidrag fra nye og gamle feminister i og utenfor NKF, og med et mangfold av perspektiver. Les mer om hvordan du kan bidra her.