/kvinnesak
post@kvinnesak.no

Meninger

Marit Nybakk ny leder i Norsk Kvinnesaksforening

Avtroppende NKF-leder Margunn Bjørnholt med nyvalgt NKF-leder Marit Nybakk

Avtroppende NKF-leder Margunn Bjørnholt med nyvalgt NKF-leder Marit Nybakk
(Foto: Turid Lilleheie)

På landsmøtet 21. mai 2016 ble Marit Nybakk valgt til ny leder i Norsk Kvinnesaksforening (NKF) etter Margunn Bjørnholt, som etter tre år som leder ikke tok gjenvalg. Marit Nybakk er Stortingets 1. visepresident og var president for Nordisk råd i 2013.

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland ble også utnevnt til æresmedlem på landsmøtet.

Norsk Kvinnesaksforening ble grunnlagt i 1884 av Gina Krog og Hagbart Berner, og er Norges eldste og ledende organisasjon som jobber for jenters og kvinners menneskerettigheter. Norsk Kvinnesaksforening er tverrpolitisk og åpen for kvinner og menn.

Les mer

Les en presentasjon av det nye landsstyret her.